20.05.2018

Офіційна позиція «АвтоКапітал» стосовно провокаційних заяв «АвтоДім Запоріжжя»

Укладена у 2015 році між ПРАТ «АвтоКапітал» та ТОВ «АвтоДім Запоріжжя» дилерська угода була розірвана у зв’язку з систематичним порушенням умов договору з боку «АвтоДім Запоріжжя». Так, у 2016-му «АвтоКапітал» стало відомо про недотримання «АвтоДім Запоріжжя» договірних зобов`язань щодо погодження з партнером структури власності дилера. Протягом 2015 – 2016 років власність компанії було перереєстровано в українських органах юстиції 6 разів – без схвалення з боку «АвтоКапітал».

«АвтоКапітал» неодноразово звертався до партнера із вимогою усунути прямі порушення угоди та вжити заходів з розкриття інформації про структуру власності та кінцевих бенефіціарів компанії. Всі звернення були проігноровані. Жодних заходів вжито не було.

Як офіційний представник бренду Mercedes Benz в Україні, «АвтоКапітал» зобов’язаний будувати дилерську мережу таким чином, аби клієнти бути захищені від будь-яких ризиків та махінацій з їхніми коштами чи автомобілями. Походження інвестиційних коштів, за рахунок яких було побудовано новий Дилерський центр та ведеться операційна діяльність «АвтоДім Запоріжжя», невідоме, що унеможливлює ведення бізнесу за високими міжнародними стандартами.

Оскільки вимоги компанії-виробника Daimler AG щодо прозорості даних контрагентів є однозначними, розірвання угоди та позбавлення ТОВ «АвтоДім Запоріжжя» статусу дилера у ситуації, що склалася, було єдиним прийнятним рішенням.

Наразі обслуговування клієнтів Запорізького регіону здійснюватиметься в дилерському центрі Mercedes-Benz в місті Дніпро, допоки «АвтоКапітал» не визначить нового офіційного дилера бренду у Запоріжжі.