18.07.2018

«АвтоКапітал» буде оскаржувати рішення суду, винесене на користь запорізького екс-дилера

«Правова позиція Генерального представництва Mercedes-Benz в Україні непорушна, - зазначив генеральний директор «АвтоКапіталу» Ярослав Пригара. - Всі дії, які зараз вживаються нами, мають чіткі юридичні підстави, всі процедури по розірванню дилерського договору з колишнім дилером дотримані, що підтверджено представниками концерну Daimler AG, який, до слова, є стороною процесу і виступає на стороні «АвтоКапіталу». На наш погляд, рішення прийнято на основі оціночних суджень судді, який дав свою суб'єктивну оцінку сформованим правовідносинам. Ми впевнені, що рішення апеляційного суду буде винесено на підставі більш детального розгляду ситуації і глибокого розуміння закону».

«АвтоКапітал» і далі буде використовувати всі доступні судові механізми для захисту своїх прав та ділової репутації.

Нагадуємо, що розірвання дилерського договору з ініціативи «АвтоКапіталу» було обумовлено грубими порушеннями екс-дилером ТОВ «АвтоДім Запоріжжя» умов договору та стандартів корпоративної етики. Зокрема, дилерське підприємство не виконувало зобов'язання щодо розкриття реальних власників протягом року, своєчасно не повідомляло про зміни в структурі власності і не надало інформацію про кінцевих бенефіціаріїв (власників фізичних осіб).