31.07.2018

Підозри «АвтоКапіталу» стосовно особистості анонімного власника екс-дилера «АвтоДім Запоріжжя» підтвердилися

«Що резонансно – при переоформленні не було зміни директора компанії та її установчих документів, як це практикується при реальній зміні власника, а саме переоформлення на Станіслава Селіна відбулося одразу після того, як Господарський суд м. Києва суд виніс рішення по суті спору,зазначив Олександр Гайдучик, начальник юридичного відділу «АвтоКапіталу».Під час судових слухань представники екс-партнера наполягали і продовжували стверджувати, що, незважаючи на численні зміни в реєстрах часток офшорів, на які раніше було оформлено ТОВ «АвтоДім Запоріжжя», Олег Кузьменко залишається його власником. Дивно, але володіння цим активом в електронній декларації на сайті НАЗК пана Кузьменка не вказано. До того ж вкрай сумнівним видається фінансова чистота угоди, в рамках якої українська компанія зі статутним фондом у 10 тисяч гривень купує сучасний дилерський центр зі статутним фондом у 15 мільйонів гривень. Найближчим часом ми плануємо направити заяви до правоохоронних органів з метою перевірки походження коштів, на які пан Селін побудував палац для продажу автомобілів в період військового протистояння на сході України і гострої економічної стагнації. Також проситимемо провести перевірку відомостей з декларації пана Кузьменка».

«Впродовж тривалого часу в Генерального представництва Mercedes-Benz в Україні були обґрунтовані сумніви в тому, що заяви запорізького екс-партнера, що власником залишається пан Кузьменко, не відповідають дійсності,зазначив генеральний директор «АвтоКапіталу» Ярослав Пригара.Ми підозрювали, що швидше за все, Сергій Селін міг вже давно викупити ТОВ «АвтоДім Запоріжжя» в Олега Кузьменка. Сьогодні питання про реального власника зняте – кілька днів тому компанія, зареєстрована на батька пана Сергія Селіна, офіційно стала власником ТОВ «АвтоДім Запоріжжя». Тепер ми розуміємо, хто саме розв'язав проти нас агресивну інформаційну і юридичну війну. Змушений констатувати, що призвідники скандалу – колишній і поточний власники дилерського центру в Запоріжжі – використовують всі припустимі та неприпустимі методи, в тому числі наклеп, маніпуляції, підтасовування фактів та ін. Відповідно, за жодних умов не можуть представляти автомобільний преміум-бренд в Україні. Мабуть, поняття корпоративної етики та міжнародних стандартів ведення бізнесу, відповідно до яких працює «АвтоКапітал», їм не знайомі. Насторожує і той факт, що мова йде про осіб, які активно готуються до політичної кар'єри, – культура ведення бізнесу, найімовірніше, визначатиме і культуру політичної діяльності. Упевнений, що таким людям не повинно бути місця ані в великій політиці, ані у великому бізнесі».

Нагадуємо, що розірвання дилерського договору з ініціативи «АвтоКапіталу» було обумовлено грубими порушеннями екс-дилером ТОВ «АвтоДім Запоріжжя» умов договору та стандартів корпоративної етики. Зокрема, дилерське підприємство не виконувало зобов'язання щодо своєчасного повідомлення і погодження з Генеральним представництвом Mercedes-Benz в Україні (дистриб'ютором) запланованих змін в структурі власності, не усунуло вказане порушення, як того вимагав дистриб'ютор, а також не розкрило реальних власників і протягом декількох років не надавало документи, які б вказували на реальних власників.