22.03.2012

Президент України В. Ф. Янукович відвідав Запорізький автомобілебудівний завод

Запоріжжя, 22 березня. У рамках робочої поїздки до Запорізької області Президент України В. Ф. Янукович відвідав Запорізький автомобілебудівний  завод.

Високі гості ознайомились з процесами виробництва на Запорізькому автозаводі – єдиному підприємству України з повним циклом виробництва легкових автомобілів.  Після огляду потужностей підприємства Президент України взяв участь у церемонії офіційного старту повномасштабного виробництва  автомобіля ЗАЗ Vіda.

Під час спілкування з працівниками заводу і представниками ЗМІ Глава держави відзначив високий рівень технічного устаткування  підприємства, масштаби і культуру виробництва і високо оцінив внесок підприємства у розвиток економіки України.  Зокрема, він зазначив, що багатомільйонні інвестиції,  які дали можливість провести масштабну модернізацію і реновацію  виробництва,   зумовили зростання обсягів виробництва, оновлення модельного ряду, збереження існуючих і створення нових робочих місць.

Президент України В. Ф. Янукович: Бренд ЗАЗ – це національний бренд, народна цінність. Ми разом маємо працювати над його збереженням і розвитком українського автомобілебудування в цілому. Орієнтація підприємства на задоволення найбільш масового попиту населення у якісній та недорогій автомобільній техніці заслуговують на увагу та підтримку держави. Зважаючи на той факт, що розвиток вітчизняного автомобілебудування є запорукою розвитку багатьох інших галузей, наша держава зацікавлена у збільшені обсягів виробництва вітчизняних автомобілів, а також української складовою у кожному авто, над розвитком експорту. Такий підхід за принципом "виробляй в Україні, а не імпортуй" цілком відповідає баченню шляхів виходу країни із кризи, які викладені у Програмі економічних реформ на 2010-2014 роки та затверджені Урядом у Державній програмі розвитку внутрішнього виробництва. Керівництво держави усвідомлює, що вітчизняний автомобілебудівний комплекс забезпечує роботою сотні тисяч наших співгромадян. Стабільність діяльності Запорізького автозаводу гарантує соціальну та економічну стабільність як в окремих регіонах, так і в державі в цілому.

0

Президент України висловив щире розуміння проблем галузі вітчизняного автомобілебудування і пообіцяв всебічну підтримку національному виробнику. «Це має бути рух назустріч один одному, наша спільна робота на благо нашого народу», - підкреслив Глава держави. В. Ф. Янукович  пообіцяв вжити необхідних заходів для вирівнювання умов виробництва вітчизняного машинобудування відносно умов розвитку іноземних виробників, зокрема умов кредитування виробництва, залучення споживчих кредитів на пільгових умовах, удосконалення митного законодавства та тарифного та податкового регулювання галузі.

Довідково.

Запорізький автомобілебудівний завод входить до групи компаній УкрАВТО і є єдиним в Україні підприємством, яке має повний цикл виробництва легкових автомобілів.  На заводі створено і постійно удосконалюється якісно нове сучасне високотехнологічне виробництво, яке відповідає вимогам міжнародного стандарту ISO 9001 версії 2000 року.

«АвтоЗАЗ-сервіс» - офіційний дистриб'ютор автомобілів ЗАЗ в Україні.  Дилерська мережа налічує понад 85 сертифікованих сервісних станцій і автосалонів в країні, що забезпечують комплексне обслуговування своїх клієнтів: продаж автомобіля, гарантійне і післягарантійне обслуговування. Завдання дистриб'юторської компанії - забезпечення високопрофесійної підтримки власників автомобілів ЗАЗ в будь-якій точці України.

Українська Автомобільна Корпорація  - лідер українського автомобільного ринку. Найбільший автовиробник, дистриб'ютор і постачальник сервісних послуг в Україні.  Корпорація «УкрАВТО» - єдина компанія з повним циклом виробництва, головний експортер  автомобілів в країни СНД і дальнього зарубіжжя.