22.03.2012

ЗАЗ розширює модельний ряд. Зустрічайте: ЗАЗ Vіda!

Запоріжжя, 22.03.12. Запорізький автомобілебудівний завод розпочав повномасштабне виробництво нового українського автомобіля  ЗАЗ Vida. Обсяги виробництва ЗАЗ Vida в 2012 році становитимуть близько 16 000 автомобілів, половина з них - на експорт.

У 1-му кварталі ЗАЗ Vida виробляється в кузові седан, у планах 2-го кварталу – виробництво 5-дверного хетчбека, а з 2-го півріччя Запорізький автозавод планує освоїти виробництво модифікації Vida-фургон. Підприємство здійснює повномасштабне виробництво ЗАЗ Vida, включаючи штампування, зварювання, фарбування і складання кузова на головному конвеєрі. Сьогодні завод активно працює над локалізацією виробництва компонентів ЗАЗ Vida. До початку травня підприємство освоїть виробництво кузовних деталей і пластикових елементів кузова, крупних пластикових деталей інтер'єру, сидінь.  У виробництві будуть застосовані українські акумулятори, колеса, шини, стекла, джгути проводів  та ін. Рівень локалізації понад 51% дозволить у 2-му кварталі 2012 року почати експортні постачання ЗАЗ Vida на ринки країн СНД.

- Запорізький автозавод продовжує роботу над створенням якісних автомобілів з високими технічними характеристиками і конкурентною ціною. У конкурсі Всеукраїнський авторейтинг, який проводиться Клубом автожурналістів, за підсумками продажів 2011 року автомобіль ЗАЗ Lanos в шостий раз поспіль визнаний абсолютним лідером продажів в Україні.  Автомобіль ЗАЗ Forza став переможцем в номінації «Кращий доступний автомобіль» найпопулярнішого автомобільного конкурсу «Автомобіль року в Україні - 2012». Починаючи з лютого 2012 року, на основному конвеєрі підприємства одночасно з автомобілями ЗАЗ Lanos і ЗАЗ Sens повномасштабним способом випускаються автомобілі ЗАЗ Vida. Упевнений, що ЗАЗ Vіda посідатиме гідне місце на ринку нових автомобілів України і матиме незмінний попит, – підкреслив Микола Михайлович Євдокименко, Голова Правління ПАТ «ЗАЗ».

- «Vida» в перекладі з іспанської означає «життя». ЗАЗ Vida – автомобілі для життя, і ми маємо намір запропонувати ці авто покупцеві і зробити ЗАЗ Vida флагманом модельного ряду бренду ЗАЗ. Автомобіль ЗАЗ Vіda вже доступний в автосалонах Української автомобільної корпорації. Вартість автомобіля для покупців складе від 90 880 грн. Передбачена гарантія строком на 3 роки або 100 тис. км пробігу, – повідомляє Олександр Дмітрієнко, Генеральний директор «АвтоЗАЗ-сервіс».

Автомобіль ЗАЗ Vida буде запропонований споживачеві в комплектаціях з двигунами GM, Acteco, МеМЗ: 1,5л двигун (86 к.с.) з механічною коробкою передач; 1,4л двигун  (101 к.с.) з автоматичною коробкою передач; 1,5л двигун (109 к.с.) з механічною коробкою передач; 1,3л двигун (70 к.с.) з механічною коробкою передач.

ЗАЗ Vida  седан. Представник легкових автомобілів С-класу виробництва ЗАЗ, тип S з кузовом седан. Vida має сучасний інтер'єр і європейську зовнішність, а також хороші динамічні характеристики, комфорт, найкращі відчуття від водіння і гарну маневреність. Максимальна швидкість автомобіля – 170 км/год., витрата палива в змішаному циклі становить 7,1 - 7,8 л/100 км. Розміри

кузова Vida седан: 4310 х 1710 х 1505 мм.

Автомобіль має великий багажник обсягом 320л (725л при складених задніх сидіннях), авто добре себе зарекомендувало в перевезенні великої кількості багажу і габаритних речей.

Vida седан випускається у виконаннях Base(S), LS(SE), LT(SX). Модель має багатий набір опцій, доступних вже в стандартній комплектації Base(S): підсилювач РУ, рульова колонка з регулюванням нахилу, тахометр, подушка безпеки водія, іммобілайзер, задні протитуманні ліхтарі, електрокоректор світла фар, радіо підготовка 4 динаміки, хромоване облицювання решітки радіатора, шини 185/60R14.

Комплектація LS(SE) додатково оснащена кондиціонером, електросклопідйомниками передніх дверей, зовнішніми дзеркалами в колір кузова з електроприводом і електропідігрівом, центральним замком, передніми протитуманними фарами.

У комплектації LT(SX) також передбачені легкосплавні колеса 185/55R15, автоматична коробка передач, салон з текстильними вставками.

ЗАЗ Vida хетчбек. Модель Vida хетчбек відрізняється від седана кузовом, довжина якого у хетчбека коротше на 390 мм і на 30 мм вужче, що робить автомобіль маневренішим і дозволяє  поміститися навіть в найтісніші паркувальні місця. Крім того, Vida хетчбек має хорошу керованість і оглядовість. Модель розрахована на молодих і енергійних покупців, а також підходить для початкуючих автомобілістів і жінок.

Хетчбек порівняно з седаном має менший багажник обсягом 175 літрів (735л при складених задніх сидіннях), проте його форма дозволяє розміщувати габаритні речі.

Vida хетчбек планується випускати в тих же комплектаціях, що і седан.