03.10.2012

СК "Експрес Страхування" виплатила 3,5 млн. рублів РФ за договором перестрахування КА «Фобос-Грунт»

Компанія здійснила виплату частини страхового відшкодування в результаті повної загибелі російської автоматичної міжпланетної станції "Фобос-Грунт", яка призначалася для доставки зразків грунта із супутника Марса, Фобоса, на Землю.

Запуск космічного апарата відбувся 9 листопада 2011 року. Через дві години після запуску апарат відділився від ракети-носія, але маршеві двигуни АМС не увімкнулися, в результаті чого "Фобос-грунт" залишився на навколоземній орбіті. Подальші спроби вивести космічний апарат на відлітну орбіту до Марса виявилися безуспішними, він зійшов із опорної орбіти і повністю згорів у щільних шарах атмосфери 15 січня 2012 року..Фрагменти російської міжпланетної станції "Фобос-грунт" впали в Атлантичний океан. Міжвідомча комісія дійшла висновку, що найбільш вірогідною причиною аварії могла стати помилка, допущена в ході програмування бортового обчислювального комплексу станції.

КА "Фобос-грунт" був застрахований на загальну суму в 1,2 млн. рублів РФ у двох російських страхових компаніях – СВАТ "Російський Страховий Центр" і ТОВ «Страховий центр «СУПУТНИК». .Інтереси перестрахувальника ТОВ «Рослес-РЕ» представляло ТОВ "Страховий Брокер "Аейроспейс Іншуренс Брокер".

ТОВ "Страховий Брокер "Аейроспейс Іншуренс Брокер" - український страховий брокер, який спеціалізується на страхуванні космічних і авіаційних ризиків. Компанія надає також послуги консультування і обслуговування великих корпоративних клієнтів з питань ризик-менеджменту, страхування і перестрахування ризиків транспортування і зберігання вантажів (страхування вантажів), космічних, авіаційних та інших видів ризиків.

ТДВ «Експрес Страхування» – динамічна страхова компанія, заснована за участю лідера ринку автотранспорту України – Корпорації «УкрАВТО». Компанія має ліцензії на 22 види страхування. Для задоволення потреб різних клієнтів «Експрес Страхування» використовує широкий ряд програм страхування, цілодобову підтримку користувачів по всій Україні і якісне обслуговування клієнта впродовж всього терміну страхування.

Ліцензія № 429899 від 04.11.2008

Телефон гарячої лінії: 0-800-502-300