18.01.2013

За підсумками 2012 року світові продажі КІА зросли на 9,3%!

Корпорація KIA Motors повідомила дані глобальних продажів за підсумками 2012 року (експорт, внутрішні продажі та продажі із закордонних заводів) легкових автомобілів, SUV/MPV та комерційних автомобілів, які досягли рекордної позначки у 2 710 017 одиниць. Це доводить, що КІА є одним з найбільш швидко зростаючих автовиробників у світі. Глобальні продажі КІА за 2012 рік зросли на 9,3%. Таким чином, вперше в історії компанії показник продажів перевищив 2,7 мільйони автомобілів.

За підсумками року продажі КІА зросли також в Європі та Північній Америці на 19,5% та 15,4% відповідно.

Бестселером 2012 року на зарубіжних ринках став KIA Rio – продано приблизно 467 тисяч автомобілів. На другому місці розмістився компактний кросовер KІА Sportage (майже 360 тисяч автомобілів), і замикає трійку лідерів КІА Cerato – приблизно 352 тисячі реалізованих авто. До першої п’ятірки також потрапили КІА Optima та середньо розмірний SUV КІА Sorento з показниками приблизно 260 тисяч та 219 тисяч автомобілів відповідно.

Визначною подією 2012 року для Корпорації КІА Motors став початок будівництва третього заводу КІА в Китаї, потужністю у 300 тисяч автомобілів на рік. Також у 2012 році компанія потрапила до «Топ-100 найдорожчих брендів світу» («Top 100 Best Global Brands») за результатами дослідження компанії Interbrand.У 2012 році Корпорація KIA Motors презентувала новий розкішний флагманський седан  KІА Quoris, а на початку року з’явилось друге покоління ексклюзивного для Європи КІА cee’d, який урочисто представили на Женевському автосалоні. Крім того, в 2012 році на міжнародних автосалонах були презентовані новий KIA Cerato та КІА Carens.

Пан Томас О (Mr Thomas Oh), виконавчий віце-президент і головний операційний директор Корпорації KIA Motors, заявив: «2012 рік був ще одним періодом визначних подій для бренду КІА, і наш стрімкий розвиток триватиме і в 2013 році з виробництвом восьмого покоління та оновленням кузовів, зокрема таких моделей, як новий КІА Carens, Soul, Optima, Sportage та Rio. Враховуючи непросту ситуацію, що очікується на світовому ринку у 2013 році, КІА стане на порозі нової ери якісного зростання у всіх сферах бізнесу, з метою бути готовими до нової хвилі зростання продажів у найближчі роки".

Добре йдуть справи в КІА і в Україні: за підсумками 12 місяців 2012 року бренд займає 4 місце на ринку нових легкових автомобілів, частка КІА склала майже 7%, а КІА Rio впевнено тримає місце в «п’ятірці» найпопулярніших нових легкових автомобілів України.

Раді будемо обговорити це з Вами на http://www.facebook.com/kia.ua!

Довідка:

Наразі модельний ряд KIA в дилерській мережі «ФАЛЬКОН-АВТО» налічує 13 моделей – Carens, Cerato, Cerato Koup, Cee’d (три типи кузовів), Mohave, Optima, Picanto, Rio(два типи кузовів), Sorento, Soul, Sportage, Venga та абсолютно нові KIA cee’d та KIA cee’d Sportswagon.
_________________

Офіційний дистриб’ютор автомобілів КІА – компанія «ФАЛЬКОН-АВТО» – заснована Корпорацією УкрАВТО. Дилерська мережа «ФАЛЬКОН-АВТО» в Україні включає 67 автосалонів.Веб-сайт – www.kia.ua
KIA на Facebook - http://www.facebook.com/kia.ua
Корпорація KIA Motors, заснована у 1944 році, є найстарішим автомобільним підприємством Південної Кореї. Продаж продукції відбувається в широкій дилерській мережі, в яку входять понад 4600 автосалонів в 172 країнах світу.

Веб-сайт – www.kia.com