24.05.2013

Призначено нового керівника ЗАЗу

В уряді М.М. Євдокименко зайняв посаду першого заступника Міністра промислової політики України.

З 1994 р. Микола Михайлович Євдокименко обіймав керівні посади в ЗАЗі. З його ім’ям пов’язані роки відродження ведучого підприємства вітчизняної автопромисловості в перші роки незалежності країни.

У лютому 2003 р. призначений першим заступником Голови Правління ЗАТ «ЗАЗ» з виробництва та забезпечення. З 2005 р.  займав посаду Голови Правління Запорізького автомобілебудівного заводу.

У свою чергу Заступник Голови правління з питань закупівлі Корпорації «УкрАВТО» Сергій Вадимович Філіпенко переходить на посаду Голови Правління Запорізького Автомобілебудівного Заводу.

БІОГРАФІЧНА ДОВІДКА.

Микола Михайлович Євдокименко.

Микола Михайлович Євдокименко 1961 р. народився в с. Уральське Вільнянського району Запорізької області.

В 1983 р. закінчив Запорізький машинобудівний інститут ім. В.Я.Чубаря, спеціальність – «Виробництво електричних машин та апаратів». Розпочав робочу кар’єру  на Запорізькому заводі «Комунар».

У 1993 р. Микола Михайлович став Першим заступником Головного інженера з підготовки виробництва, а через рік увійшов до Правління АТ «АвтоЗАЗ» на посаді Першого заступника Технічного директора.

З жовтня 1999 р. М.М. Євдокименко - заступник Директора з маркетингу ЗАТ «АвтоЗАЗ-ДAEWOO», а в 2001 році став Комерційним директором.

У липні 2005 р. Миколай Михайлович Євдокименко був призначений Головою Правління Закритого Акціонерного товариства з іноземними інвестиціями «Запорізький автомобілебудівний завод» (ЗАТ «ЗАЗ») із здійсненням функцій стратегічного і поточного управління діяльністю виробничого комплексу ЗАЗ і підприємств, які входять до його складу. Під його керівництвом підприємство системно реалізовує інвестиційні програми, модернізує виробництво і збільшує виробничі потужності.

М.М. Євдокименко є депутатом Запорізької обласної ради (Постійна комісія з питань економічного розвитку, промислової політики та інвестицій) та входить до складу виконавчого комітету Запорізької міської ради.

Нагороди

Має орден «За заслуги» III ступеню та почесну відзнаку асоціації «Укравтопром». У 2007 р. Миколаю Михайловичу Євдокименко присвоєно Почесне звання «Заслужений машинобудівник України».

Сергій Вадимович Філіпенко.

Сергій Вадимович Філіпенко народився 1966 р. в м. Запоріжжя.

Закінчив Запорізький машинобудівний інститут ім. В.Я.Чубаря, факультет «Автомобілі і трактори». В цьому же році прийшов на роботу у відділ Головного конструктора Запорізького автомобілебудівного заводу.

Пройшов трудовий шлях від інженера – конструктора, начальника конструкторського бюро, головного конструктору до заступника голови правління ЗАЗу.

У 2007 р. рішенням Наглядової ради Корпорації «УкрАВТО» призначений на посаду Заступника Голови правління на Завод легкових автомобілів у Варшаві (Польща). У 2008 р. перейшов на посаду Заступника Голови Правління Корпорації «УкрАВТО».

Прес-Центр Корпорації «УкрАВТО»