15.07.2013

«ЗАЗ» активно розширює закордонні ринки збуту

Лідер українського автопрому Корпорація «УкрАВТО» активно розширює закордонні ринки збуту. Автомобільний ринок Республіки Казахстану є одним з пріоритетних для продукції ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» в Середній Азії. Майже сотня нових ZAZ Lanos були закуплені поліцейським управлінням м. Алмати (Республіка Казахстан). 10 липня поточного року відбулася урочиста передача автомобілів. Ця подія ознаменувала успіх української автопромисловості в Казахстані.

Ключі від нових патрульних автомобілів співробітникам місцевої поліції вручив мер (аким) м.Алмати, Ахметжан Єсимов. Передача 95 автомобілів стала частиною програми з посилення і зміцнення матеріально-технічної бази столичного Департаменту внутрішніх справ (ДВД). Гроші на придбання автомобілів «ZAZ Chance» виділив бюджет Республіки Казахстан.

У Казахстані та Росії український «Ланос» відомий як «Шанс», а поліцейські автомобілі, крім відомих всім характеристик, відрізняються додатковими спецзасобами. Кожен патрульний ZAZ Chance обладнаний проблисковими маячками, раціями, системами відеоспостереження і датчиками GPS. Представники місцевої влади, в ході виступу відзначили, що поліція Казахстану отримує сучасні та безпечні автомобілі.

Уряд Республіки Казахстан активно сприяє розвитку вітчизняного автопрому за рахунок імпорту машинокомплектів українського виробництва - зняті всі митні платежі, у тому числі мито та ПДВ.

Складання автомобілів ZAZ Chance в Казахстані з 2012 р. виробляє завод «Агромашхолдинг» (м. Костанай), що робить можливим участь у державних тендерах. Президент Республіки Казахстан Нурсултан Назарбаєв особисто відвідав виробництво автомобілів ZAZ, і дав високу оцінку, як заводу, так і якості продукції, що випускається.

Автомобілі ПАТ «ЗАЗ» відмінно зарекомендували себе не тільки в державних структурах Казахстану, таких як МВС, Міноборони, але і серед пересічних громадян. Корпорація «УкрАВТО» організувала постачання готових автомобілів ZAZ Vida і ZAZ Forza, що викликало неймовірний ажіотаж в автосалонах дистриб’ютора марки ZAZ в Казахстані - автомобілі були розкуплені в перші два тижні після надходження в роздрібний продаж.

У липні поточного року відбудеться візит делегації керівництва Корпорації «УкрАВТО» в Казахстан для обговорення збільшення обсягів поставок автомобілів українського виробництва, а також розширення торговельно-економічного співробітництва між українською та казахською компаніями в 2014 р.