17.02.2014

На автосалоні в Чикаго відбулась світова прем'єра KIA Soul EV та презентація оновленого KIA Optima Hybrid!

Дані моделі зміцнюють статус KIA як одного з лідерів у сфері інновацій та створенні екологічно чистих транспортних засобів.

Автосалон в Чикаго для бренду КІА проходить під зеленим прапором. Там відбулась світова прем'єра першого глобального електромобіля KIA - Soul EV, який на деяких ринках надійде в продаж вже в 2014 році.

Soul EV має чудові показники запасу ходу без підзарядки за рахунок використання літій-іонної полімерної батареї з високою щільністю заряду. Soul EV здатний пройти на повністю зарядженій батареї до 130 -160 кілометрів в реальних дорожніх умовах, а в тестових режимах за певних умов був перевершений і показник в 160 км.

Зарядка Soul EV спрощена за рахунок можливості використання звичайних побутових розеток на 120В або 240В і зарядних пристроїв.

Час повного заряду повністю розрядженої батареї варіюється від 24 годин (при використанні мережі 120В) до 5 годин (при використанні 240 вольтової розетки). За допомогою зовнішнього 50-кіловатного зарядного пристрою, підзарядка Soul EV від нуля до 80 % ємності батареї відбирає всього 33 хвилини.

Електродвигун Soul EV розвиває потужність 109 к.с. і має крутний момент 285 Нм.

Розгін від 0 до 100 км / год становить не більше 12 секунд, а максимальну швидкість передбачається штучно обмежити на рівні 145 км/год.

З метою гарантування безпеки пішоходам, Soul EV обладнаний системою віртуального звуку двигуна (VESS ), яка генерує застережливий звуковий сигнал при швидкості нижче 20 км/год або при русі заднім ходом.

Також в Чикаго публіці вперше була представлена ​​гібридна версія оновленого седану бізнес-класу Optima. Гібридний автомобіль має низку індивідуальних дизайнерських рішень, спрямованих в першу чергу на покращення аеродинамічних якостей і подальше зниження витрат палива. KIA Optima Hybrid відрізняється оформленням передньої і задньої частини, оригінальним дизайном колісних дисків і декоративної решітки радіатора, а також оформленням елементів оптики.

Зміни, які відрізняють оновлену Optima Hybrid, спрямовані також і на покращення динамічних властивостей і керованості. Тяговий електромотор має потужність 47 к.с., потужний гібридний стартер - генератор ( HSG ) і 47 - кіловатна батарея літій-полімерних акумуляторів. Сумарна потужність бензинового і електричного двигунів становить 199 к.с., а крутний момент - 319 Нм. Такі показники дозволяють автомобілю мати відмінну динаміку та дарувати водію справжнє задоволення від їзди.

Всі ж технологічні зміни повторюють ті, що з'явились на бензиновій версії оновленого КІА Optima, який пропонує водію та пасажирам чудовий рівень комфорту та багатий набір сучасних опцій.

Довідка

Наразі модельний ряд KIA в дилерській мережі «ФАЛЬКОН-АВТО» налічує 14 моделей – Carens, Quoris, Cerato, Cee’d, cee’d Sportswagon, pro_ceed, Mohave, Optima, Picanto, Rio(седан та хетчбек), Sorento, Soul, Sportage, Venga.

_________________

Офіційний дистриб’ютор автомобілів КІА – компанія «ФАЛЬКОН-АВТО» – заснована Корпорацією УкрАВТО. Дилерська мережа «ФАЛЬКОН-АВТО» в Україні включає 68 автосалонів.

Веб-сайт – www.kia.ua

KIA на Facebook - http://www.facebook.com/kia.ua

Корпорація KIA Motors, заснована у 1944 році, є найстарішим автомобільним підприємством Південної Кореї. Продаж продукції відбувається в широкій дилерській мережі, в яку входять понад 4600 автосалонів в 172 країнах світу.

Веб-сайт – www.kia.com