18.06.2014

OPEL CASCADA - ЧЕМПІОН ПОРІВНЯЛЬНОГО КРАШ-ТЕСТУ ADAC!

Німецький клуб ADAC, найбільша громадська організація автомобілістів у Європі, створює власні рейтинги і регулярно проводить краш-тести. У недавній серії випробувань взяли участь кабріолети Opel Cascada, Peugeot 308 CC, Renault Megane CC і Volkswagen Golf Cabrio.

0

ADAC - Всезагальний німецький автомобільний клуб - найбільша громадська організація автомобілістів Німеччини, найбільша в Європі. Автоклуб займається проблемами автомобілебудування, авто-і мотоспорту. Велику увагу клуб приділяє порівняльному аналізу та перевірці заявленої виробником якості автомобілів, що випускаються, їх стендових випробувань, у тому числі аварійним випробуванням на міцність і надійність кузова та засобів безпеки автомобіля.

Цього разу в їх поле зору потрапили, якнайактуальніші в літній сезон, кабріолети. Незважаючи на те, що пасивна безпека кабріолетів в останні роки значно покращилася, ризик отримання травм у відкритому авто вище, ніж у стандартному седані або хетчбек. Саме тому найбільше експертів з ADAC цікавило, що відбувається з водієм і пасажирами відкритих машин при перекиданні. Вони пристебнули в кожному кріслі по манекену і за допомогою пристрою, що нагадує катапульту, викинули кабріолети на асфальт.

Методика випробувань така: автомобілі встановлюють на рейкову платформу під 90-градусним кутом в напрямку руху і нахилом в 23 градуси в сторону. Розігнавшись до 48,3 км/год, платформа різко зупиняється, і авто стрімголов викочується на землю, перевертаючись через «дах». Результати тесту отримують, вивчивши інформацію з датчиків, якими буквально набиті манекени, і проаналізувавши дані телеметрії. Для максимально точної оцінки ADAC використовує напрацювання колег з Euro NCAP.

Штрафні бали нараховуються за двома основними параметрами окремо для передніх і задніх пасажирів - можливі травми голови від ударів (у тому числі зіткнення з дорожнім полотном) і те, наскільки змінився простір для виживання.

Для випробувань були представлені Opel Cascada, Peugeot 308 CC, Renault Megane CC і Volkswagen Golf Cabrio, в ході яких за результатами різних параметрів переміг Opel Cascada.

Отже, Golf Cabrio отримав найгірший рейтинг в квартеті, набравши 3,6 штрафні бали, - це означає «достатню» безпеку. У Peugeot 308 CC виявилися схожі з Гольфом проблеми. Загальна оцінка - 2,8 бала. На другому місці - Renault Megane CC, з результатом в 2,1 бал.

Переможець Opel Cascada хоч і позбувся колеса, отримав 1,6 бал - оцінка «добре».  Випробувачі відмітили «задовільним» захист на першому ряду сидінь. На другому ряді все навіть «дуже добре» завдяки автоматичним преднатягувачам пасків безпеки.

Сильні сторони безпеки чемпіона

Надзвичайно міцний каркас пасажирського відсіку Cascada виготовлений з надміцної сталі, що забезпечує мінімальну деформацію і максимальний простір для водія і пасажирів у разі аварії. На дверях встановлені діагональні надміцні сталеві балки і підсилюючі елементи поясної лінії кузова. Передні стійки, що підтримують вітрове скло, виконані із загартованої сталі.

Однією з найбільш важливих систем безпеки Opel Cascada є активна система захисту при перекиданні автомобіля, яка представляє собою жорсткі сталеві балки, закріплені за спинкою заднього сидіння. У разі перекидання автомобіля під впливом пружини за задніми сидіннями автоматично висуваються надміцні дуги безпеки. Дуги також висуваються у випадку інших серйозних аварій (коли спрацьовують подушки безпеки), готуючи автомобіль до можливих подальших ударів і перекидання, таким чином запобігаючи можливому травмуванню пасажирів.

1

До інших елементів системи безпеки належать також подвійні преднатягувачі пасків безпеки, які спеціально розроблені для максимального забезпечення фіксації тіла пасажира. Рами та стійки сидінь також відіграють не останню роль у забезпеченні безпеки, так само як і фірмові активні підголівники Opel, що зсуваються вперед або назад, щоб уникнути травм хребта і верхньої частини тулуба. А про нижню частину тіла подбає знаменита система від'єднання педалей, яка при необхідності від'єднує педалі, щоб уникнути пошкодження ступень і ніг. Ці елементи safety-системи працюють в унісон з іншими захисними елементами в ім'я вашої безпеки.

Пасивна система безпеки Opel Cascada представлена ​​повнорозмірними подушками безпеки, збільшеними бічними подушками безпеки, які забезпечують додатковий захист області голови і входять в стандартну комплектацію кожного нового Opel Cascada.

Cascada поєднує в собі всі достоїнства кабріолета і передові технології Opel, серед яких система адаптивного головного освітлення AFL+, фронтальна камера Opel Eye другого покоління з розширеною функціональністю (вдосконалена система розпізнавання дорожніх знаків (TSR) і система попередження про вихід із займаної смуги руху (LDW) , новими системами визначення дистанції (FDI) і попередження про фронтальне зіткнення (FCA), камера заднього виду і вдосконалена система допомоги при парковці, що полегшує маневрування під час паркування, а також ультразвукова система попередження про знаходження об'єктів в сліпих зонах, ергономічні передні сидіння, кермо з обігрівом і система допомоги при рушанні на підйомі (HSA).

Автотест ADAC

Варто відзначити, що ентузіасти з автоклубу ADAC також проводили і повний автотест Cascada, який включав в себе цілий комплекс аналізованих і досліджуваних параметрів, за результатами якого він удостоївся оцінки 2,5 бала, що в перекладі на їх же шкалу означає оцінку «добре». Подібні показники були відзначені і в основних конкурентів в даному класі, зокрема у кабріолетів Audi A5 Cabriolet і BMW 4er Cabriolet. Але аналіз цінової пропозиції, який включає в себе вартості додаткових опцій і сервісу, показав певну перевагу Opel Cascada серед вищезазначених моделей, що найкраще говорить про прекрасне співвідношенні німецької якості та надійності в поєднанні з розумною ціною, яка втілилася в цьому кабріолеті.

Нагадуємо, що ціна Opel Cascada в Україні стартує від 417 900 грн.

Про прем'єрах та нагороди

Нагадуємо, що середньорозмірний Opel Cascada дебютував на Женевському автосалоні 2013, а в Україні був представлений під час SIA в травні того ж року.

Автомобіль вже встиг отримати перші нагороди і визнання автомобілістів, зокрема, Opel Cascada посів друге місце в категорії «Кабріолети вартістю до 30 000 євро» в конкурсі AutoTrophy 2013, залишивши позаду конкурентів з преміум-класу (всього представлено 15 моделей), таких як, наприклад, BMW.

Результати випробувань:

Відео випробувань:

Результати комплексного автотесту Opel Cascada:

Для інформації: З питань надання додаткової інформації та коментарів, а також для отримання фотографій та відеоматеріалів, будь ласка, звертайтеся в ТОВ «Дженерал Авто Груп» у відділ реклами та зв'язків з громадськістю: тел. (044) 201-15-89.