29.08.2014

KIA інвестує $ 1 млрд у будівництво заводу в Мексиці

Корпорація KIA Motors підписала угоду з урядом Мексики про будівництво заводу в Монтерреї (Monterrey), столиці північно-східного штату Мексики Нуево-Леон (Nuevo León).

КІА розширює свою присутність на міжнародній арені. Вже наприкінці вересня 2014 року KIA Motors Mexico почне будівництво високотехнологічного заводу, який матиме територію близько 500 Га.

З моменту завершення будівництва в першій половині 2016 року, виробничі потужності заводу становитимуть 300 000 автомобілів на рік. Завдяки цьому, загальний випуск автомобілів KIA в світі досягне обсягу в 3,37 млн одиниць щорічно, в тому числі – 1,69 млн на корейських заводах компанії та 1,68 млн - на зарубіжних.

На новому заводі в Мексиці KIA планує організувати випуск компактних моделей, точний список яких буде оголошено в майбутньому.

Інвестиції в будівництво заводу з боку KIA Motors склали $ 1 млрд. Офіційна церемонія підписання угоди відбулась днями в Технологічному Музеї Федеральної Комісії з електропостачання (MUTEC) в Мехіко. На церемонії була присутня делегація вищих посадових осіб KIA Motors на чолі з віце-президентом KIA Motors Corporation, паном Хенком Лі (Hank Lee) і група урядових чиновників Мексики, на чолі із Президентом країни Енріке Пенья Ньєто (Enrique Peña Nieto).

Віце-президент KIA Motors, Пан Хенк Лі прокоментував підписання угоди: «KIA Motors з особливою гордістю оголошує про початок нової епохи в історії нашого бренду. Ми маємо намір виробляти в Мексиці автомобілі найвищої якості, яким притаманні унікальний дизайн та гідний рівень оснащення. При цьому ми зробимо внесок у розвиток штату Нуево-Леон і всієї автомобільної індустрії Мексики».

Корпорація KIA Моторс обрала Мексику для будівництва нового заводу завдяки посиленому попиту на автомобілі в цій країні. KIA також планує використовувати завод для посилення присутності на ринках Центральної і Південної Америки, а близькість підприємства до США дозволить компанії краще справлятися з дефіцитом поставок, що виникли через різке зростання попиту на автомобілі марки KIA на ринку США.

Довідка

Наразі модельний ряд KIA в дилерській мережі «ФАЛЬКОН-АВТО» налічує 12 моделей – Carens, Quoris, Cerato, сee’d, cee’d Sportswagon, pro_ceed, Optima, Picanto, Rio(седан та хетчбек), Sorento, Soul, Sportagе.

_________________

Офіційний дистриб’ютор автомобілів КІА – компанія «ФАЛЬКОН-АВТО» – заснована Корпорацією УкрАВТО. Дилерська мережа «ФАЛЬКОН-АВТО» в Україні включає 67 автосалонів.

Веб-сайт – www.kia.ua

KIA на Facebook - http://www.facebook.com/kia.ua

Корпорація KIA Motors, заснована у 1944 році, є найстарішим автомобільним підприємством Південної Кореї. Продаж продукції відбувається в широкій дилерській мережі, в яку входять понад 4600 автосалонів в 172 країнах світу.

Веб-сайт – www.kia.com