26.09.2014

Король Іспанії Філіп VI - почесний гість на офіційній церемонії запуску

Інвестиції в іспанський завод забезпечили роботою близько 5700 чоловік

На популярний субкомпактний кросовер вже отримано більше 275 000 замовлень

Рюссельсхайм / Сарагоса. Популярний субкомпактний кросовер Opel Mokka тепер випускається в Європі: сьогодні відбувся урочистий запуск виробництва цієї моделі на заводі Opel в Сарагосі, Іспанія. Почесним гостем церемонії став король Іспанії Філіп VI.

0 «Сьогодні знаменний для всіх нас день. Завдяки початку випуску Mokka в Сарагосі ми зможемо ефективніше використовувати наші виробничі потужності в Європі та більш оперативно обслуговувати клієнтів, - сказав фінансовий директор Opel Group Міхаель Льошеллер (Michael Lohscheller). - Попит на Mokka залишається величезним: з моменту появи моделі в 2012 році ми вже отримали понад 275 000 замовлень. Завдяки цьому за останні два роки цей кросовер став нашою третьою за важливістю моделлю. Mokka став втіленням філософії наших новітніх підходів до створення моделей і уособлює відновлення позицій бренду на ринку».

В поточному році в іспанський завод Opel планує інвестувати 210 млн євро. Торік розмір вкладень склав 168 млн євро. У підготовку заводу в Сарагосі до початку випуску Mokka Opel вклав 80 млн євро. З моменту відкриття заводу в 1982 році інвестиції в даний об'єкт склали понад 4,3 млрд євро.

Початок випуску цього кросовера в Іспанії забезпечить 5700 робочих місць. Крім Mokka в Сарагосі будуть випускатися моделі Corsa і Meriva. Ще однією важливою подією цього року стане запуск виробництва Corsa п'ятого покоління.

Завод в Сарагосі був підготовлений до випуску Mokka в рекордні терміни - з моменту прийняття рішення про виробництво в Європі до його початку пройшов всього один рік.

Це стало можливим завдяки відмінній взаємодії підрозділів General Motors. До цього Mokka випускався виключно в Південній Кореї.

Виробництво почнеться зі складання в рамках циклу SKD  (великовузлове складання) з комплектуючих, що поставляються Південною Кореєю, з поступовим збільшенням локалізації виробництва. «Запуск виробництва Mokka в цьому регіоні пояснюється прагненням компанії збирати автомобілі там, де вони будуть продаватися, - пояснює Міхаель Льошеллер. - Цього року зі складальної лінії в Сарагосі зійдуть близько 20 000 Mokka, а в наступному - набагато більше».

Opel Mokka став популярним, як тільки з'явився на ринку. Цей стильний кросовер завоював серця знавців і звичайних клієнтів. В 2013 і 2014 роках за підсумками голосування читачів журналу Auto Bild Mokka отримав титул «Повнопривідний автомобіль року» в категорії «Позашляховики і кросовери вартістю до 25 000 євро».

0

«Mokka - ключовий представник нашої широкої модельної лінійки, яка до 2018 року поповниться 27 новими автомобілями і 17 новими двигунами у міру поступового збільшення нашої присутності на ринках», - відзначає пан Льошеллер.