01.10.2014

Європейська прем'єра KIA Sorento третього покоління в Парижі!

Нове покоління кросовера KIA Sorento вперше покажуть європейцям в рамках Паризького Автошоу 2014. Уже сьогодні автомобіль постане перед журналістами.

Новий Sorento - це унікальне поєднання стилю, практичності та високого рівня технологій.

Дизайнери третього покоління KIA Sorento були натхненні ідеєю «Вуличний вовк», (Streetwolf). Автомобілю властиві подовжені фари, що заходять на площину передніх крил, більш наголошені протитуманні фари та збільшена вертикально розташована фірмова решітка радіатора «ніс тигра».

Малюнок декоративної решітки - сітка з тривимірними осередками у формі діамантів - вперше був використаний в 2013 році на концепт-карі KIA Cross GT.

Новий Sorento став довшим на 95 мм (4870 мм), нижчим на 15 мм (1685 мм) і ширшим на 5 мм (1890 мм).

Зовнішність третього покоління Sorento розроблялась, здебільшого, в дизайнерському центрі KIA в корейському місті Намьянг, проте чималий вклад внесли і інші дизайн-студії: німецька, розташована у Франкфурті, і каліфорнійська - в Ірвайні.

Стилістика салону продовжує тему сучасності та простору, інтер'єр має чітке і рівне горизонтальне зонування. Один з найбільш яскравих елементів інтер'єру - нове обрамлення «під срібло» центральний керуючий інтерфейс, компоновка і оформлення якого виконані за мотивами характерного дизайну швейцарських годинників.

Хоча дах нового Sorento - на 15 мм нижчий, ніж у попередника, змінене положення подушок сидінь дозволило забезпечити більший простір над головами пасажирів на всіх трьох рядах. При цьому збільшено і простір в області ніг. Місткість багажного відсіку також зросла на 17,5% - як за рахунок довжини підлоги багажника (вона збільшилася на 87 мм), так і за рахунок можливості скласти сидіння третього ряду в рівень з підлогою. Обсяг багажника третього покоління Sorento становить 605 літрів (вимірювання за методикою VDA) проти 515 л у попередника. Також у нового Sorento передбачений потаємний закритий відсік під підлогою багажника.

У новому KIA Sorento вперше використана низка нових, сучасних технологій, спрямованих на підвищення рівня комфорту. В залежності від ринку, новий Sorento може бути обладнаний системою кругового огляду Around-View Monitor, в яку входять 4 камери, що допомагають водієві в процесі паркування і виводять на дисплей на панелі приладів «вид зверху», а також - інтелектуальною системою керування електроприводом дверей багажного відсіку Smart Power Tailgate. Остання дозволяє автоматично відкривати багажник при виявленні сенсорами ключа-транспондера в безпосередній близькості від багажника, що істотно полегшує завантаження сумок або багажу.

Створюючи новий Sorento, інженери KIA однією з найважливіших задач ставили посилення силової структури кузова і поліпшення характеристик NVH (захищеність від шуму, вібрацій і тряски). Результатом цієї роботи стало помітне поліпшення плавності ходу і створення в салоні спокійної атмосфери.

Новий Sorento пропонується з трьома варіантами двигунів, що мають потужність від 185 до 200 к.с. У лінійці силових агрегатів - 2,4-літровий бензиновий двигун з безпосереднім уприскуванням палива GDI і два турбодизельних двигуна з робочим об'ємом 2,0 і 2,2 л. Очікується, що саме на версії з дизельними двигунами припаде основний обсяг продажів новинки в Європі.

Залежно від ринку, покупцям буде запропонований багатий вибір технологій, що забезпечують активну безпеку. У числі доступних опцій: ASCC (Adaptive Smart Cruise Control - Адаптивний інтелектуальний круїз-контроль), LDWS (Lane Departure Warning System - Система оповіщення про зміну смуги), яка генерує попереджуючий звуковий сигнал у випадку, коли водій зміщується з однієї смуги руху в іншу без включення покажчиків повороту.

Крім цього авто може бути оснащено: системою контролю «сліпих» зон, яка включає візуальне сповіщення через спеціальний значок на бічному дзеркалі при появі іншого автомобіля в зоні, прихованої від погляду водія, RCTA (Rear Cross-Traffic Alert, системою оповіщення про переміщеннях позаду автомобіля), що попереджає про наявність рухомих або нерухомих об'єктів позаду автомобіля в умовах обмеженої видимості на парковках, а також SLIF (Speed ​​Limit Information Function, системою інформування про обмеження швидкості) - система, за допомогою відеокамер, які відстежують дорожні знаки, що зчитує з них інформацію про обмеження швидкості і що виводить її на приладовий щиток перед водієм.

Зазирнути в салон нового КІА Sorento віртуально, а також пройтися по стенду КІА на Паризькому Автосалоні в режимі онлайн ви зможете вже з 9 жовтня 2014 року по посиланню http://www.kia.com/eu/parismotorshow/

Довідка

Наразі модельний ряд KIA в дилерській мережі «ФАЛЬКОН-АВТО» налічує 14 моделей – Carens, Quoris, Cerato, Cee’d, cee’d Sportswagon, pro_ceed, Mohave, Optima, Picanto, Rio(седан та хетчбек), Sorento, Soul, Sportage, Venga.

_________________

Офіційний дистриб’ютор автомобілів КІА – компанія «ФАЛЬКОН-АВТО» – заснована Корпорацією УкрАВТО. Дилерська мережа «ФАЛЬКОН-АВТО» в Україні включає 68 автосалонів.

Веб-сайт – www.kia.ua

KIA на Facebook - http://www.facebook.com/kia.ua

Корпорація KIA Motors, заснована у 1944 році, є найстарішим автомобільним підприємством Південної Кореї. Продаж продукції відбувається в широкій дилерській мережі, в яку входять понад 4600 автосалонів в 172 країнах світу.

Веб-сайт – www.kia.com