26.11.2014

OPEL ЗАПУСТИТЬ У ВИРОБНИЦТВО ДРУГИЙ ФЛАГМАН І ПРОІНВЕСТУЄ В ВИРОБНИЦТВО НОВИХ ДВИГУНІВ І ТРАНСМІСІЙ

Рюссельсхайм. Під час свого другого візиту до Німеччини в цьому році, Мері Барра, CEO компанії General Motors, оголосила про додаткові значні інвестиції. Пані Барра підтвердила, що нова модель почне вироблятися в Рюссельсхаймі до кінця десятиліття. "Цей позашляховик буде другим флагманом бренду поряд з Insignia," заявила пані Барра. Як повідомлялося раніше, в завод Opel в Рюссельсхаймі будуть інвестовані 245 млн євро. Крім того, пані Барра повідомила про додаткове фінансування в розмірі більш ніж півтора мільярда євро в розробку і виробництво двигунів і трансмісій на заводах в Рюссельсхаймі, Кайзерслаутерні і Тисі (Польща), забезпечуючи тим самим необхідний імпульс для Opel, щоб перейти до наступного етапу виробництва автомобілів з економічними двигунами і трансмісіями.

"Opel має велике стратегічне значення для GM. Революційний наступ з новою продуктовою лінійкою: 27 абсолютно нових моделей і 17 нових двигунів - частина неймовірно успішного старту. Ці додаткові інвестиції допоможуть бренду ще більш зміцнити свої позиції в Європі. Це явна ознака прихильності компанії GM до бренду Opel, в Німеччині і в Європі", відзначила пані Барра.

Генеральний директор Opel д-р Карл-Томас Нойманн був в захваті від чіткого меседжу: "General Motors і бренд Opel стали ще ближче, ніж будь-коли раніше". Він пояснив, що Opel отримує повну підтримку та сприяння від GM. "Додаткові інвестиції, є наочним доказом прекрасного співробітництва."

Мері Барра і д-р Нойман відзначили, що всі необхідні рішення були прийняті після конструктивного діалогу з представниками робітників компанії (профспілками). Вони схвалили співпрацю з представниками профспілки Європейських робітників, Industrial Metal Union (IG Metall) та Радою робітників Opel, під головуванням Вольфганга Шефер-Клуга.

Вольфганг Шефер-Клуг: "Пакет заходів ґрунтується на існуючих колективних зобов'язаннях трудового договору. Угода є важливою умовою для руху Opel вперед. Це допомагає продовжити наш курс росту в безпечних і конкурентоспроможних умовах роботи".

Доктор Нойман також повідомив, що буде створена третя робоча зміна на заводі в Айзенаху в середині 2015 року. "Це гарна новина для заводу в Айзенаху, так як ми в захваті від високого попиту на ADAM і нову Corsa".

0

Мері Барра висловила своє захоплення від нової Corsa, додавши, що 45 тисяч замовлень задовго до офіційного виходу на ринок показує, що п'яте покоління малолітражки приречене стати бестселером.