19.11.2015

Автомобілі Kia стануть частково автономними до 2020 року

Kia Motors оголошує про значні інвестиції в розвиток технологій автономного руху. До 2020 року компанія обладнає свої серійні моделі низкою систем частково автономного руху та має на меті до 2030 року вивести на ринок повністю автономний автомобіль.

Початковий етап інвестицій — $2 млрд. до 2018 року — дозволить розробити ряд технологій, які складуть нову передову систему допомоги водію ADAS та сприятимуть появі нового покоління «розумних» автомобілів Kia.

0

На даний момент розробка системи ADAS перебуває на початковому етапі, а інженери Kia  ведуть дослідження у трьох напрямках: створення нових сенсорів, здатних виявляти інші автомобілі та джерела потенційної безпеки (враховуючи погані дорожні умови), сучасних комп’ютерних систем, що мають приймати рішення на основі даних датчиків, а також активних електронних та механічних систем, які відповідатимуть за виконання маневрів.

Запровадження технологій часткового автономного руху до 2020 року

Вже у найближчі роки Kia планує запровадити низку технологій частково автономного руху на базі ADAS. На етапі розробки перебуває система допомоги при русі на автомагістралях HDA, яка поєднує в собі систему дотримання смуги руху LGS та більш сучасну версію адаптивного круїз-контролю. HDA також допомагатиме здійснювати безпечний обгін інших автомобілів під час руху по шосе.

Система допомоги при русі в дорожніх заторах TJA зробить пересування комфортним навіть у найбільш виснажливих режимах.Інженери Kia також розробляють  систему автоматичного паркування нового покоління.

0

Покращуючи існуючу систему інтелектуального паркування SPAS, що здатна припаркувати автомобіль паралельно чи перпендикулярно з мінімальним втручанням водія, виробник запропонує систему дистанційного паркування RAPAS, яка зможе виконати самостійне паркування автомобіля, коли водій натисне кнопку на смарт-ключі, знаходячись на певній відстані від транспортного засобу.

Нагадаємо, що актуальні моделі Kia, такі як Sorento та найближчі дебютанти ринку — абсолютно нові Optima та Sportage, вже комплектуються низкою прогресивних електронних помічників. Мова йде про системи попередження про зміну смуги руху LDWS, дотримання смуги руху LKAS, моніторингу “сліпих” зон BSD, автоматичного екстреного гальмування AEB та адаптивний круїз-контроль ASCC.

Повністю автономні автомобілі Kia планує вивести на ринок протягом 15 років

Що стосується планів виведення на ринок повністю автономного автомобіля, то Kia розраховує зробити це у 2030 році, при цьому увага дослідників буде зосереджена на створенні засобів взаємодії між автомобілем та іншими учасниками руху, об’єктами інфраструктури, іншими елементами середовища.