26.11.2015

Kia Sorento визнано кращим SUV за версією Асоціації автомобільних журналістів Канади

Kia Sorento 2016 модельного року отримав титул кращого SUV у ціновій категорії 35-60 тисяч доларів за результатами щорічного конкурсу Canadian Car of the Year.

Конкурс проводиться Асоціацією автомобільних журналістів Канади (AJAC), яка щорічно організує чотириденний TestFest, в ході якого ведучі експерти автомобільних медіа прискіпливо тестують близько 150 автомобілів, заявлених у 9 категоріях.

347368

Цього року, не дивлячись на гостру конкуренцію, переконливу перемогу у класі SUV в ціновій категорії 35-60 тисяч доларів одержав Kia Sorento. Підсумкова оцінка формується на основі результатів 21 тесту, включаючи випробування на прискорення, ефективність гальмування, маневреність, рівень оснащеності системами безпеки, місткість багажника та багато інших.

347367

Анкети експертів, що містять підсумкові оцінки, є конфіденційними навіть для самої AJAC, а підрахунок балів ведуть спеціалісти аудиторської компанії KPMG, при цьому результати тримаються у секреті аж до самої церемонії оголошення переможців. З результатами конкурсу у всіх категоріях можна ознайомитися за посиланням: http://goo.gl/22vfJa

347335

Нагадаємо, це вже не перша нагорода кроссовера Kia Sorento нового покоління: раніше SUV було визнано «Народним автомобілем» у країнах Близького Сходу.

Автомобіль наявний в Україні з 200-сильным дизельним двигуном, агрегатованим шестиступеневими механічною або автоматичною КПП. Ціни на Sorento нового покоління стартують з відмітки 957 600 грн.