09.12.2015

Виробництво Kia Sportage четвертого покоління стартувало у Словаччині

Нові кросовери, адресовані в тому числі й українському споживачеві, виробляються на заводі компанії Kia Motors в місті Жиліна у режимі повного циклу. Особлива увага приділяється якості автомобілів, адже контролем на різних етапах виробничого процесу займається близько 400 спеціалістів.

На словацькому заводі Kia Motors в місті Жиліна стартувало виробництво четвертого покоління SUV Kia Sportage, українські продажі якого розпочнуться вже найближчим часом. Однією з ключових переваг нового авто, поряд із сучасним дизайном, просторим інтер’єром та багатим оснащенням, є висока якість, яку забезпечує виробництво на одному з найбільш сучасних підприємств групи Hyundai-Kia.

1177343775

На заводі Kia у Жиліні працює понад 3900 висококваліфікованих працівників, а інвестиції в будівництво споруд та оснащення сучасним обладнанням перевищили 1,2 млрд. євро. В минулому році підприємство виробило рекордні 323 720 автомобілів та 493 141 двигун, причому найпопулярнішою моделлю став саме Kia Sportage (55% від загальної кількості вироблених авто). У 2015 році цех з виробництва двигунів було модернізовано, що дозволило йому випускати продукцію, яка відповідає екологічному стандарту Євро-6.

Створення автомобілів на словацькому підприємстві відбувається у режимі повного циклу. Народження нового Sportage розпочинається в пресовому цеху, де на двох лініях одночасно виробляють до 83 різних панелей. Якість продукції, окрім унікальної 3D-системи оптичного контролю, перевіряється професійними контролерами на кожній із ліній. Зварювальні процеси на підприємстві в Жиліні повністю автоматизовані завдяки допомозі 364 різноманітних роботів. Під час виробництва нового Sportage використання високоміцних сталей збільшилося з 18 до 51%.

3226

Для обробки кузова захисною речовиною використовується унікальна система занурення та обертання на 360 градусів, а в процесах фарбування беруть участь 77 роботів. Новий Kia Sportage для України вироблятимуть в 12 кольорах, 5 з яких є абсолютно новими — Sparkling Silver, Canyon Silver, Bronz Metal, Alchemy Green та Infra Red.

Ретельний підхід до виробництва та жорсткий контроль якості дозволяють автомобілям Kia займати найвищі позиції в авторитетних світових рейтингах. Окрім того, всі моделі, які виробляють на заводі в Жиліні, отримали 5 зірок безпеки в рейтингу Euro NCAP. Новий Sportage також отримав найвищу оцінку та ще раз підтвердив високу якість і безпеку автомобілів Kia.

Більш детально з заводом у місті Жиліна можна познайомитись наступним за посиланням: https://youtu.be/1yZJ2IriYMI

0

Нагадаємо, що в Україну новій Sportage буде поставлятися з чотирма двигунами: парою дизельних об'ємом 1,7 л та 2,0 л, та двома бензиновими моторами об'ємом 1,6 л та 2,0 л.

0

Вже в базовій комплектації автомобіль матиме 6 подушок безпеки; системи ESP (курсова стійкість), ABS (антиблокувальна система), HAC (допомога при русі під гору), TSA (стабілізація руху з причепом); круїз-контроль; підігрів керма, передніх та задніх сидінь, зони склоочисників; світлодіодні денні ходові вогні; Bluetooth; бічні дзеркала з електроприводом; 16-дюймові легкосплавні диски; аудіосистему з шістьма динаміками і можливістю керування на кермі тощо. Українці також зможуть придбати кросовер зі спортивним пакетом GT Line.