08.01.2016

Kia створює новий суббренд “DRIVE WISE” для технологій автономного водіння

Компанія Kia Motors оголошує про створення нового суббренду “DRIVE WISE”, що охоплюватиме перспективні системи допомоги водію (Advanced Driver Assistance Systems, ADAS), здатні забезпечити автономне управління. Технології DRIVE WISE будуть анонсовані на виставці споживчої електроніки Consumer Electronics Show 2016 (CES) в Лас-Вегасі, що відбудеться в період з 6 по 9 січня.

Частково автономні автомобілі з технологіями DRIVE WISE Kia запропонує ринку до 2020 року. Вони матимуть розширену функціональність та здатність передбачати потенційні загрози, реагувати на зміни ситуації на дорозі, дозволяючи власникам автомобілів Kia отримувати більше радості від процесу водіння.

11006

Пакет технологій DRIVE WISE, який демонструватимуться на CES 2016, буде містити такі функції, як автономній рух на магістралях та у місті, слідування за іншим автомобілем та аварійної зупинки (яка, доречі, працює в поєднанні з системою моніторингу стану водія), допомога під час руху в заторі та автоматичне паркування.

11005

В рамках DRIVE WISE буде також впроваджено новий інтерфейс спілкування між водієм та авто, що матиме функцію контролю жестів, датчики відбитки пальців та можливість під'єднання “розумних” пристроїв. Для демонстрації нової концепції на CES 2016 представлять цифрову панель приладів I-Cockpit, яка розпізнає водія за відбитками пальців, а керування основними функціями здійснюється жестами.

11012

До 2018 року в прискорену розробку технологій DRIVE WISE компанія Kia інвестує близько $2 млрд. Тестування систем відбуватиметься в американському штаті Невада, влада якого нещодавно надала спеціальний дозвіл на рух автономних автомобілів Kia дорогами загального користування. Роль прототипу для розвитку технологій DRIVE WISE виконуватиме перший глобальний електрокар компанії — Kia Soul EV, що подорожуватиме дорогами навколо Долини Смерті. Повністю автономний автомобіль Kia з'явиться на ринку протягом найближчих 15 років.

Переглянути промо-фільм про Kia DRIVE WISE можна за наступним посиланням