22.01.2016

GM третій рік поспіль фіксує рекордні продажі!

Згідно з опублікованими результатами компанія General Motors Co. у 2015 році в всьому світі передала клієнтам 9.8 мільйонів автомобілів, що більше на 0.2%, в порівнянні з минулим роком, а це означає, що «переможна» серія рекордних продажів тепер становить три роки.

"GM продовжив зростання в 2015, фокусуючись на клієнтах і успішному запуску нових моделей, на противагу непростих умов в Південній Америці і скороченню нашої присутності на певних ринках, таких як Росія", сказав президент GM Ден Амманн (Dan Ammann).

Поставки автомобілів у Північній Америці виросли на 6% в 2015 до 3.6 мільйонів автомобілів, пікапів і кросоверів. У США GM збільшив роздрібні обсяги, забезпечивши індивідуальні продажі клієнтам, більше ніж будь-який інший автовиробник.

У Китаї General Motors і його спільні підприємства передали клієнтам рекордні 3.6 автомобілів, що більше на 5%, в порівнянні з 2014, а модельна лінійка була розширена завдяки презентації 12 нових та оновлених моделей. Разом з тим, продажі автомобілів класу SUV збільшилися на 144%, а одними з ключових моделей стали Buick Envision і Baojun 560.

Таким чином в 2015 автомобілі, пікапи і кросовери брендів концерну General Motors очолили рейтинги продажів у Китаї, а також у регіонах Північної та Південної Америки.

Необхідно відзначити, що GM здійснив запуск декількох основних продуктів у глобальному масштабі, включаючи новий Opel Astra, на який вже отримано понад 80000 тільки на Європейському ринку і новий Chevrolet Malibu в Північній Америці, який почав надходити в салони дилерів в кінці минулого року.

Також варто згадати результати глобальних продажів у порівнянні з 2014 роком. Приміром, бренд Chevrolet збільшив частку роздрібного ринку продажів у США найдинамічніше за інших автомобільних брендів, із загальним результатом в 5% або ж більше 2.1 мільйона автомобілів, пікапів і кросоверів. Продажі Chevrolet в Канаді збільшилися на 3% в той час як в Мексиці зростання досягло 18%. При цьому сумарні продажі бренду в Північній Америці виросли на 6%. Інший бренд концерну - Buick, вже третій рік поспіль фіксує рекордні продажі, завдяки відмінним показникам на ринку Китаю, а також рекордним продажам кросоверів в США. В цілому ж, глобальні продажі перевищили 1.2 мільйона автомобілів. Зростання глобальних продажів демонструє і Cadillac, збільшивши продажі на 8%, що було спровоковано рекордними продажами в Китаї і потужними продажами моделей SRX і Escalade в США. Окремої уваги заслуговує бренд GMC, продажі якого ростуть вже другий рік поспіль. Базуючись на нових і глибоко оновлених моделях бренд забезпечив зростання в 11%, реалізувавши 680 000 автомобілів. Також хороший результат продемонстрував Opel/Vauxhall, досягнувши кращих результатів продажів за останні 4 роки, передавши клієнтам більше 1.1 мільйона автомобілів, незважаючи на стратегічне рішення покинути російський ринок. У США глобальні продажі GM виросли на 5%, завдяки хорошим продажам автомобілів таких як Chevrolet Silverado і Colorado, GMC Sierra і рекордним продажам кросоверів. В цілому, роздрібні продажі збільшилися на 8%.

Що ж стосується України, то при падінні ринку нових легкових автомобілів в 2015 на 52%, ринкова частка ринкова частка бренду збільшилася майже в два рази, з 1,5% до 2,9%! До такого результату призвела сукупність багатьох факторів - широкий модельний ряд, привабливі цінові пропозиції, такі як фіксований курс на рівні 18,9, великий парк автомобілів для тест-драйву і вже вподобана клієнтами філософія бренду - «багато автомобіля за помірні гроші». Приміром, Chevrolet Cruze вже в «базі» оснащується шістьма подушками безпеки, системою ESP, парк-пілотом, кондиціонером, круїз-контролем, повним електропакетом, магнітолою і іншими опціями.

У 2016 році бренд продовжить розвиватися і порадує шанувальників бренду новинками. У найближчій перспективі на ринку України з'явиться новий Chevrolet Cruze і Chevrolet Captiva нової генерації. Детальніше ж про бренд Chevrolet можна дізнатися на сайті компанії «Дженерал Авто Груп», що входить до складу Корпорації УкрАВТО.