18.09.2015

Для роботи і для родини: Opel Astra Sports Tourer відсвяткував світову прем'єру

- Більше простору, менше вага: інтелектуальна полегшена конструкція;

- Комфортний, практичний, зручний: нова архітектура сидінь і функція відкривання багажника;

- Атлетичний, елегантний, добре продуманий: дизайн майбутнього бестселера в класі універсалів;

- Швидкий, потужний, економічний: останнє покоління турбованих двигунів потужністю до 200 к.с.;

- Ультрасучасний, комунікабельний, безпечний: Opel OnStar, нова система IntelliLink і світлодіодні фари IntelliLux LED®

Рюссельсхайм: Opel продовжує свою історію успіху в компактному класі з двома новими моделями, які були презентовані на Міжнародному Автосалоні у Франкфурті, що проходить з 17 по 27 вересня. Компанію новому поколінню Astra під час появи перед міжнародними журналістами склав Astra Sports Tourer, який відсвяткував свою прем'єру на найважливішому автосалоні в світі. Наймолодший представник класу компактних універсалів з'явився з такими особливостями, які задають тенденції, так як і його п'ятидверний рідний брат, доступний до замовлення з червня. Astra Sports Tourer побудований з використанням повністю нової легкої архітектури кузова, що дозволило моделі стати легше майже на 200 кілограм, у порівнянні з попередньою моделлю. На додачу універсал отримав набір двигунів останнього покоління, і тепер Astra Sports Tourer буде ще потужнішим, чутливіший і дарувати більше задоволення. У той же час, витрата палива була скорочена, що є важливим, як для автомобіля з корпоративного парку, так і для звичайних автомобілістів, яким потрібен практичний і в той же час представницький універсал.

Коли через кілька тижнів буде відкритий прийом замовлень на новий Astra Sports Tourer, модель буде доступна з системою Opel OnStar і новим поколінням інформаційно-розважальної системи IntelliLink, що безумовно стане ультрасучасною пропозицією в галузі розваг і можливостей автомобіля бути на зв’язку. Те ж саме відноситься і до численних асистуючих систем і систем безпеки, а також обладнання, раніше доступного в автомобілях дорожчих сегментів. І останнє, але тим не менш, важливе, новий Astra Sports Tourer змушує звертати на себе увагу завдяки своєму елегантному, атлетичному і динамічному стилю. Інтер'єр бездоганно демонструє наскільки продуманим може бути дизайн і організація простору: новачок володіє тими ж розмірами, що і попередня модель, але при цьому значно більш просторіший всередині, пропонуючи більше комфорту для водія і пасажирів і більше місця для багажу.

"Наша нова Astra Sports Tourer і наша нова Astra хетчбек - вони як дві сторони однієї монети. Обидві представляють квантовий стрибок для Opel і для компактного класу. Крім ультрасучасної комунікабельності та еволюційного дизайну, універсал ще більше фокусується на ефективності та економічності," сказав Голова Правління Opel Group доктор Карл-Томас Нойман (Dr. Karl-Thomas Neumann). "Наш Sports Tourer це чудова комбінація практичності і динамізму: більше простору, менше ваги разом такими, що задають тренд, деталями обладнання та особливостями, наприклад як двері багажного відсіку, яка відкривається і закривається за допомогою легкого поштовху ногою. Це те, яким має бути сучасний універсал."

Ефективна «упаковка»: атлетичний дизайн і легка хода

Нова Astra Sports Tourer вражає своїм атлетичним силуетом. Так само як і її п'ятидверна сестра, модель, яка є носієм філософії дизайну Opel, виводить «скульптурний артистизм, що зустрівся з німецькою точністю» на новий рівень: ефективність, економічність, легкість і динамізм. Новий елемент дизайну - подвійна хромована смужка з блискавкою на решітці і фари головного світла перетікають в радіаторну решітку, створюючи графічно єдину картину. Sports Tourer продовжує розвивати тему динамічних обрисів п’ятидверки. Трохи вигнута спадаюча лінія даху робить універсал візуально довше - ефект ще більше посилюється розділеною задньою стійкою. Задня частина автомобіля втілення симбіозу високої функціональності, спортивності і елегантності. Astra Sports Tourer володіє кремезним, міцним, і таким що вселяє впевненість, силуетом - контури «м'яз» арок задніх коліс і розділені ліхтарі стоп-сигналів тільки підсилюють це відчуття.

Останнє покоління Sports Tourer має ті ж розміри, що і попередня модель: довжина 4702 міліметрів, ширина одна тисяча вісімсот сімдесят один міліметр (зі складеними дзеркалами заднього виду), висота 1 499 міліметрів - тим не менш, він пропонує набагато більше місця для пасажирів і багажу. Водій зверне увагу на додаткові 26 міліметрів над головою, пасажири ззаду отримали додаткові 28 міліметрів в ногах - два вагомі поліпшення для відчуття простору і комфорту під час їзди. Крім того, нова Astra Sports Tourer тепер може брати на борт 1 630 літрів багажу, завдяки ефективно організуваному простору.

Інтелектуальна і різноманітна: поліпшення багажного простору, які допомагають щодня

Opel пропонує дуже практичне нововведення для нової Astra Sports Tourer, яке щодня допомагатиме власникові автомобіля: вперше, двері багажника можуть бути відкриті без дотиків або дистанційного керування. У комбінації з "безключовим відкриванням" достатньо простого легкого руху імітує поштовх під задній бампер, щоб відкрити двері багажника, а щоб закрити багажник потрібно просто повторити рух ще раз. Інтелектуальна система може розпізнати перешкоди і зупинити роботу механізму в разі небезпеки. Більше того, двері багажного відділення можуть бути відкриті за допомогою кнопки розташованої під рукою водія, кнопкою в багажнику або дистанційно з ключа.

Відповідно до збільшеного простору для багажу нова Astra Sports Tourer пропонується з опційними сидіннями, які можуть складатися в пропорції 40/20/40 забезпечуючи ще більшу гнучкість конфігурації місця для багажу. Тим більше, що клієнту як опція, доступна лінійка продуктів FlexOrganizer з бічними рейками, розділовими сітками і різними системами із застібками, що дозволяє перевозити багаж безпечно і надійно закріпленим.

Легка конструкція + нове покоління двигунів = «жива» їзда і економічність

Кожна деталь і компонент Sports Tourer створювались з оглядкою на практичність і ефективність. Це видно не тільки завдяки ефективному використанню простору, особливо це видно по зменшеній вазі моделі. Дизайн інтер'єру та екстер'єру і легка конструкція кузова допомогли універсалу скинути майже 200 кілограм. Високоміцні і ультра-високоміцні марки сталі, модифікація мостів, і кузова від бампера до бампера, разом з новими виробничими процесами, стали складовими вражаючого результату. Базова версія Astra Sports Tourer важить 1 263 кілограма (включаючи водія) і це на 130 кілограмів менше в порівнянні з попереднім поколінням моделі. Зрозуміло, це позитивно вплинуло на чуйність, комфорт в управлінні, витрати палива і на ціну.

Лінійка двигунів потужністю від 70 kW/95 к.с. до 147 kW/200 к.с. також серед вищезазначених переваг. Sports Tourer буде оснащуватися тільки двигунами останнього покоління. Дизельні та бензинові двигуни об'ємом від 1 до 1.6 літрів поєднують високу ефективність і економічність з відмінною чуйністю і плавністю ходу.

Новий турбований двигун з прямим вприскуванням сімейства ECOTEC об'ємом 1.6 літра, який також святкував дебют на Міжнародному Франкфуртському Автосалоні є топовим для Astra Sports Tourer. Камера згоряння двигуна потужністю 147 kW/200 к.с. в процесі безпосереднього вприскування палива забезпечує піковий тиск в 130 бар і мобілізує вражаючі 300 Нм крутного моменту (з овербустом). Цей силовий агрегат також пропонує видатну плавність роботи в будь-яких швидкісних режимах. Незважаючи на пряме впорскування і сфокусоване згоряння, інженери змогли в значній мірі зменшити рівні шуму в порівнянні з попереднім двигуном. Через ці «звуко-інженерні» заходів покупець оцінить тиху і рівну роботу з приємним якістю звуку навіть на високошвидкісних дорогах, при високих оборотах і навантаженні.

Інноваційні технології: безпека, комфорт і комунікація виходять на новий рівень

Крім вражаючих ультрасучасних двигунів, які задають напрям розвитку для інших, нова Astra Sports Tourer також встановлює нові стандарти в безпеці, розвагах і комфорті. Інтелектуальне матричне світло IntelliLux LED® в новій Astra ще одна абсолютна новинка в компактному сегменті. Воно дозволяє використовувати в постійному режимі дальнє світло при їзді за містом, не засліплюючи зустрічний транспорт: автоматично і в режимі реального часу деактивувавши окремі LED модулі, при появі зустрічного або попутного автомобіля. Зона навколо джерела світла просто затемнюється, зберігаючи решту простору яскраво освітленим. Інноваційна система таким чином підвищує активну безпеку для всіх учасників руху в той же час додаючи комфорту водієві Astra Sports Tourer при їзді вночі. Численні інноваційні асистуючі системи працюють і в останньому поколінні фронтальної камери Opel Eye - починаючи ще більш точною системою розпізнавання дорожніх знаків (Traffic Sign Assist) і системою стеження за смугою (Lane Keep assist), яка здатна навіть коректувати напрямок руху в екстрених випадках, закінчуючи системою попередження про загрозу фронтального зіткнення з автономним гальмуванням, яка може навіть повністю зупинити автомобіль на швидкості до 40 км / год.

В автомобілі також з'явився ще один унікальний елемент в компактному класі: Opel OnStar - персональний сервісний і комунікаційний асистент, що слугує як ангел-охоронець для водія і пасажирів. На додачу, представлені дві нові системи IntelliLink. Останнє покоління інформаційно-розважальної системи сумісно з Apple CarPlay і Android Auto. Також автомобіль пропонує нові сертифіковані організацією AGR преміальні ергономічні сидіння, що надають додатковий комфорт завдяки регульованій бічній підтримці, масажу, функції пам'яті і вентиляції. Пасажири на задньому сидінні так само не обділені: опційна система, що пропонує ще більше комфорту - підігрів доступний для двох зовнішніх сидінь.

Astra Sports Tourer традиційно належить близько 30 відсотків продажів моделі в Європі. Основною цільовою аудиторією є клієнти, які подорожують в компанії і мають родини, які бажають поєднати практичність багажного відсіку і високий комфорт у подорожах. Найбільшими ринками для універсала виступають Німеччина, Великобританія та Італія. У Німеччині замовлення на нову Astra Sports Tourer розпочнуться 10 жовтня, після чого вона стане доступна до замовлення і в інших країнах.

Що ж стосується України, то новий представник модельного ряду також буде доступний до замовлення в мережі офіційного імпортера бренду компанії «Дженерал Авто Груп», яка входить до складу Корпорації УкрАВТО. Щоб бути одним з перших, хто буде знати всі останні новини про бренд Opel і його новинки в Україні, стежте за сайтом.