26.08.2011

Система Opel Eye тепер доступна українським покупцям!

Opel, перший з виробників, адаптував систему розпізнавання дорожних знаків на території СНД.

Інноваційна система розпізнавання дорожніх знаків Opel Eye тепер доступна і українським автомобілістам. З серпня 2011 року кожен покупець при розміщенні замовлення зможе включити її в комплектацію Opel Insignia.

258184

Принцип роботи системи полягає в наступному: відеокамера з широким кутом огляду і високим дозволом, розташована в корпусі під салонним дзеркалом заднього виду, безперервно зчитує інформацію про дорожню обстановку попереду автомобіля. Вона передає до 30 кадрів в секунду, які фільтруються двома процесорами обробки сигналів. Якщо зображення відповідає вигляду дорожнього знака, заданого в пам'яті системи, то на панелі приладів відображається застережливий символ - або знак з допустимою швидкістю руху, або знак з забороною обгону.

Додаткове «око» допомогає водієві зберігати пильність на дорозі. Навіть якщо чинне швидкісне обмеження не потрапило в поле зору водія, його не упустить Opel Eye: система передасть актуальну інформацію на панель приладів і прибере його як тільки обмеження буде знято відповідним знаком.

Opel Eye працює в режимі реального часу і, отже, водієві надходить інформація про поточні умови руху. Така технологія за принципом дії істотно відрізняється від навігаційних систем, у яких закладені повідомлення про обмеження швидкості. Крім того, систему Opel Eye доповнено функціями попередження при фронтальному зіткненні (FCA) і про зміні смуги руху (LDW). Якщо з'являється небезпека зіткнення з автомобілем, що рухається попереду, або камера зафіксувала перетин смуги руху, в салоні автомобіля лунає звуковий сигнал, а на панелі приладів висвічується відповідне повідомлення, що допомагає втомленому водію сконцентруватися і уникнути аварій.

Вартість додаткової опції при замовленні у офіційних дилерів Opel становить 100 євро. Система Opel Eye доступна для всіх комплектацій Opel Insignia, за винятком версії Essentia.

Більш детальну інформацію можна отримати у офіційних дилерів Opel.

Більше інформації на сайті: www.opelukraine.com.

Завітайте на сторінку Opel у Facebook: www.facebook.com/opel.ukraine та у Twitter: http://twitter.com/Opel_UA.