19.09

КАСКО для подорожей Європою: надійний захист в неочікуваних ситуаціях

Під час війни експертам СК «Експрес Страхування», що входить до сім’ї групи компаній УкрАВТО, все частіше доводиться надавати професійну допомогу клієнтам, які виїхали за кордон на власних автомобілях і стикнулися зі страховими випадками за межами України. Так, останнім часом наша компанія здійснила ряд виплат, призначених для відновлення автомобілів в різних країнах. А оскільки будь-які ремонтні роботи в Європі обходяться на порядок дорожче, ніж в Україні, наші клієнти, мабуть, не раз подякували долі, що своєчасно уклали поліс КАСКО з покриттям території країн, де пролягав їх маршрут.

Ось тільки декілька страхових випадків, що сталися з нашими клієнтами в країнах ЄС останнім часом. 

Випадок 1. MERCEDES-BENZ GLS 400. Рухаючись по автобану неподалік міста Падуя в Італії, водій побачив попереду затор і загальмував. Як тільки він зупинився, в зад автомобіля влетів BMW, водій якого, мабуть, відволікся і вчасно не помітив пробку. Що ж, ситуація досить розповсюджена, але від того не менш неприємна. В результаті зіткнення, пошкоджень зазнали задній бампер і права сторона автомобіля. Страхова виплата склала 286 тис. грн.

Випадок 2. MERCEDES-BENZ GLE 350D. Пригода сталася в Естонії, на автозаправці. Заливши паливо, водій сів в авто і почав рухатись з пістолетом в баку, вирвавши його з бензоколонки. Так, подібні випадки трапляються досить часто і можна сприйняти їх як анекдот – поки не порахуєш збитки. В цій конкретній ситуації в результаті інциденту пістолет бензоколонки вирвало «з коренем», а отвір для заправки автомобіля було пошкоджено. Страхова виплата склала 70,8 тис. грн. 

Випадок 3. MERCEDES-BENZ GLS 400. І знову маємо ситуацію, яку не назвеш унікальною. При паркуванні заднім ходом в підземному паркінгу в місті Єленя-Гура у Польщі водій не помітила бетонний перестінок і врізалась у нього. В результаті неочікуваної «зустрічі» з перешкодою розбився правий задній ліхтар, а задній бампер та права сторона авто отримали вм’ятини. Страхова виплата склала 111,3 тис. грн.

Висновок один: збираючись за кордон, не забудьте купити поліс КАСКО з відповідним покриттям. В цьому разі, якщо виникне будь-яка неочікувана ситуація, на допомогу прийде «рідна» страхова, яка не тільки покриє усі витрати згідно з договором, але й надасть практичну допомогу в оформленні необхідних документів та організації ремонту.

Нагадаємо, що за 8 місяців 2023 року СК «Експрес Страхування» виплатила клієнтам 206,7 млн грн, в тому числі з КАСКО – 180,7 млн грн.

Довідково

ТДВ «Експрес Страхування» засновано у 2008 році за участю лідера українського автомобільного ринку – Корпорації УкрАВТО. Компанія спеціалізується на автомобільному страхуванні. Стабільно висока швидкість врегулювання подій в СК забезпечена оптимальною взаємодією з партнерськими СТО.

СК «Експрес Страхування» входить у число найбільш капіталізованих на страховому ринку та понад 6 років поспіль міцно утримує лідерські позиції в ТОП-10 рейтингу впливового на страховому ринку України журналу Insurance TOP за обсягом страхових премій з КАСКО.

З квітня 2012 року СК «Експрес Страхування» є асоційованим членом Моторного транспортного страхового бюро України. За підсумками І кварталу 2023 року Компанія здобула найвищі («зелені») оцінки з ОСЦПВ («автоцивілки») за кожним із трьох ключових показників рейтингу МТСБУ: загальної оцінки діяльності, якості врегулювання збитків та рівня скарг від потерпілих і страхувальників.