03.08

Кількість клієнтів СК «Експрес Страхування» з ОСЦПВ за місяць збільшилась майже на 70%

СК «Експрес Страхування», що входить до сім’ї групи компаній УкрАВТО, в червні 2023 року збільшила на 66% кількість укладених договорів з ОСЦПВ (цивільно-правової відповідальності автовласників) порівняно з травнем цього року. Таким чином за місяць кількість клієнтів Компанії з ОСЦПВ зросла у 1,7 рази.

Загалом за 6 місяців 2023 року портфель Компанії з ОСЦПВ зріс у 1,97 разів порівняно з аналогічним періодом минулого року. Це на 83% більше, ніж в середньому по ринку продажів ОСЦПВ в Україні.

Середня кількість днів на врегулювання страхових подій з ОСЦПВ в червні 2023 року становила 39 днів при встановлених Законом України «Про страхування» 90 днів від дати звернення до події.

На строк врегулювання з ОСЦПВ загалом впливають 3 основні чинники. Визначення винуватця – не завжди водії можуть дійти згоди щодо цього питання самостійно і є потреба з’ясовувати обставини компетентними органами. Наявність  необхідного пакету документів, в тому числі – заяви на виплату від потерпілої особи.  Висновок незалежного експерта для оцінки)  розміру матеріального збитку  - на жаль через війну в Україні кількість незалежних експертів в регіонах України суттєво скоротилась, а до тих що залишились існує запис і це дещо збільшує терміни врегулювання подій з ОСЦПВ.