18.07

Майже 70% звернень клієнтів з КАСКО врегульовуються в строк до 10 днів

СК «Експрес Страхування», що входить до сім’ї групи компаній УкрАВТО, провела черговий аудит  строків врегулювання та виплат клієнтам за 6 місяців 2023 року за подіями з КАСКО та ОСЦПВ.

Так, за підсумками червня 2023 року клієнти з КАСКО отримували виплату на 15 днів швидше, ніж за аналогічний період 2022 року. Фактично, за швидкістю виплат компанія наблизилась до довоєнного рівня – в середньому до 15 днів. Важливо зазначити, що 69% страхових подій з КАСКО виплачуються клієнтам в строк до 10 днів. Зокрема, 28% справ компанія врегулювала в строк до 4 днів, 41% - до 10 днів і решту 31% - більше 10 днів.

На строк врегулювання страхових подій впливають багато чинників, й в першу чергу – ризик, характер та обставини події. Такі ризики як тотальне знищення авто, викрадення, великі збитки де є постраждалі, врегульовуються довше в першу чергу у зв’язку з необхідністю проведення розслідувань, звернень до поліції та інших компетентних органів. Однак, не зважаючи на складність події, головна мета команди СК «Експрес Страхування» – максимально емпативно та професійно організувати повний цикл врегулювання та забезпечити першокласний сервіс кожному клієнту. 

За 6 місяців 2023 року також значно зросла швидкість виплати потерпілим з ОСЦПВ. Так, в червні 2023  року потерпілі отримали виплату в середньому за 39 днів, що на 10 днів швидше, ніж за аналогічний період минулого року. Зазначимо, що Законом встановлений строк відшкодування від дати звернення по події – 90 днів. Загалом з початку року кількість врегульованих подій з ОСЦПВ наблизилася до 400 і зросла на 2% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

«Швидкість виплати має значення. Саме тому, ми приділяємо особливу увагу двом основним критеріям оцінки роботи підрозділу з врегулювання – швидкість виплати та швидкість відновлення авто в мережі СТО-Партнерів. Адже ми розуміємо, що головна мета страхування авто – швидке повернення можливості клієнтам користуватись авто за призначенням», - зазначила директор СК «Експрес Страхування» Тетяна Щучьєва.

Довідково

ТДВ «Експрес Страхування» засновано у 2008 році за участю лідера українського автомобільного ринку – Корпорації УкрАВТО. Компанія спеціалізується на автомобільному страхуванні. Стабільно висока швидкість врегулювання подій в СК забезпечена оптимальною взаємодією з партнерськими СТО.

СК «Експрес Страхування» входить у число найбільш капіталізованих на страховому ринку та 6 років поспіль міцно утримує лідерські позиції в ТОП-10 рейтингу впливового на страховому ринку України журналу Insurance TOP за обсягом страхових премій з КАСКО.

Із квітня 2012 року СК «Експрес Страхування» є асоційованим членом Моторного транспортного страхового бюро України. За підсумками І кварталу 2023 року Компанія здобула найвищі («зелені») оцінки з ОСЦПВ («автоцивілки») за кожним із трьох ключових показників рейтингу МТСБУ: загальної оцінки діяльності, якості врегулювання збитків та рівня скарг від потерпілих і страхувальників.